Veel gestelde vragen

Is zwangerschapsmassage veilig voor mij en mijn baby?

Voor vrouwen met een gezonde zwangerschap is een zwangerschapsmassage absoluut veilig. Door mijn opleiding en ervaring weet ik precies wat wel en niet mag bij zwangere vrouwen. De massage wordt helemaal afgestemd op jouw wensen en eventuele klachten. Als je zwangerschap niet helemaal volgens “het boekje” verloopt overleg dan met je verloskundige of gynaecoloog of een zwangerschapsmassage geschikt is voor je.

Wordt mijn baby eerder geboren door een zwangerschapsmassage?

Nee. Uit onderzoek blijkt zelfs dat zwangerschapsmassage de kans op vroeggeboorte vermindert.

Is de uitsparing in de massagetafel wel groot genoeg voor mijn buik?

De uitsparing is groot genoeg. Je buik wordt goed ondersteund met een verstelbare band, zodat je comfortabel en veilig op de massagetafel ligt.

Welke massage olie wordt er gebruikt?

Als je zwanger bent is niet elke massage olie geschikt voor je. Ik masseer met zwangerschapsmassage olie met mandarijn en calendula van Volatile. Deze is speciaal samengesteld voor aanstaande mama’s. Mandarijn kan helpen bij misselijkheid, obstipatie en slaapstoornissen. Daarnaast is de olie voedend en verzorgend voor de huid. Ook heerlijk om thuis zelf je buik mee te masseren.

Is zwangerschapsmassage echt anders dan bijvoorbeeld ontspanningsmassage?

Ja, een zwangerschapsmassage is over het algemeen wat zachter en er worden andere massagetechnieken gebruikt. Zo werkt een zwangerschapsmassage vochtafdrijvend en vermindert zwangerschapsklachten zoals rugpijn en kuitkramp. Bepaalde drukpunten op de voet en op het lichaam worden overgeslagen, omdat die weeënopwekkend kunnen zijn.

Tot wanneer is zwangerschapsmassage mogelijk?

Zwangerschapsmassage is mogelijk tot aan de bevalling, dus ook tijdens de laatste loodjes van je zwangerschap kun je genieten van een zwangerschapsmassage.

Wanneer mag ik weer worden gemasseerd na de bevalling?

De richtlijn is 4 weken na de bevalling, bij een keizersnede na 6 weken. Een massage doet veel met je lijf, dus maak pas een afspraak als je je weer wat fitter voelt. Wil je toch graag eerder worden gemasseerd, omdat je bijvoorbeeld veel last hebt van je schouders, kies dan voor een korte massage van 30 minuten.

Ik heb veel last van spataders, kan een massage deze verminderen?

Nee, een massage kan de spataders zelfs verergeren. Je mag je wel laten masseren als je spataders hebt, maar de plek waar de spataders zich bevinden wordt overgeslagen. Een zwangerschapsmassage is wel heel geschikt bij rusteloze benen, vocht vasthouden en beenkrampen.

Wordt een massagebehandeling vergoed door de zorgverzekering?

Helaas worden zwangerschapsmassages niet vergoed door de zorgverzekering.

Kan ik pinnen?

Je kunt zowel pinnen als contant betalen in mijn praktijk.

Moet ik iets meenemen?

Nee hoor, je hoeft niets mee te nemen. Handdoeken en dergelijke zijn aanwezig in de praktijk.

Cadeaubon

Iedereen verdient het om te genieten van een massage. Geef daarom je zus, vriendin, collega of moeder een massage cadeau. De cadeaubon is onbeperkt geldig.

Bestel hem snel