Zo kies je de masseur die bij je past


Heb jij er weleens over nagedacht om je te laten masseren tijdens je zwangerschap? Er zijn misschien wel verschillende massagepraktijken in jouw omgeving. Maar waar moet je precies op letten? Hoe kies er een?

 

 • Op aanraden van een bekende?
 • Google?
 • Kijk je meer naar praktische zaken, zoals de reisafstand of wanneer je terecht kunt?
 • Wil je door een man of vrouw worden gemasseerd?
 • Is het tarief van de massage voor jou doorslaggevend?
 • Kies je voor een kleine praktijk waar je altijd door dezelfde persoon wordt gemasseerd of wil juist liever een grote salon of spa waar meerdere masseurs werken?

En dan? Hoe weet je dan of die masseur fantastisch en verantwoord masseert, jou tot ontspanning kan brengen of jou kan helpen bij eventuele klachten? In dit artikel geef ik je 5 tips om helder te krijgen waar je naar op zoek bent, zodat je de masseur vindt die bij je past.

 

 

 1. Zoek naar een masseur die gespecialiseerd is in Zwangerschapsmassage. Een zwangerschapsmassage is niet zomaar een massage. Neem geen risico en kies voor een professional. Een masseur die gespecialiseerd is in zwangerschapsmassage weet precies wat wel en niet gemasseerd mag worden bij zwangere vrouwen. Ook weet hij/zij welke massage olie geschikt is. Daarnaast verlicht een zwangerschapsmassage typische zwangerschapsklachten zoals hoofdpijn, rugpijn, nek- en schouderpijn, bekkenklachten, vocht vasthouden, (kuit) kramp, vermoeidheid, slecht slapen, rusteloze benen of pijnlijke voeten.
 2. Wat is je favoriete houding tijdens een massage? Meestal wordt een zwangerschapsmassage op een gewone massagetafel gegeven. Je ligt dan op je zij. Je hoofd, buik en benen worden ondersteund met kussens. Ook zijn er massagepraktijken (zoals bij mij) waarbij je op een speciale massagetafel ligt met uitsparingen bij de buik en borsten, zodat je lekker op je buik kunt liggen. Soms vindt een zwangerschapmassage plaats op een stoel of op een warmwaterkussen (je ligt dan op je rug). Hoe lig jij het liefst? Houd dit in gedachten bij het kiezen van een masseur. Informeer, voordat je een afspraak maakt, in welke houding je wordt gemasseerd als je hierover geen informatie kunt vinden.
 3. Hoe lang wil je gemasseerd worden en wil je keuze hebben in de tijdsduur van de massage? Een massage kan voor mij niet lang genoeg duren. Als ik dan toch oppas moet regelen en een eindje moet rijden, dan neem ik er echt de tijd voor. Als er dan alleen een massage van 45 minuten wordt aangeboden, zoek ik verder. Maar dat ben ik :-) Misschien is voor jou een massage van 30 minuten juist lang genoeg. Misschien vind je het fijn om aan het eind van je zwangerschap wat langer gemasseerd te worden... Denk er over na welke lichaamsdelen je graag wilt laten masseren en vraag eventueel advies aan de masseur welke tijdsduur daar het beste bij past.
 4. Neem de tijd om de website aandachtig te lezen. Op de website van de massagepraktijk kun je veel informatie vinden. Lees het allemaal eens goed door. Als je besluit om je te laten masseren, dan wil je natuurlijk wel dat het je wat oplevert. Sluiten de resultaten van de zwangerschapsmassage aan bij jouw wensen? Krijg je een goed gevoel bij de masseur? Je wilt niet zomaar door iedereen gemasseerd worden, toch? Op mijn website bijvoorbeeld kun je lezen voor welke vrouwen een zwangerschapsmassage geschikt is, wat mijn aanpak is, wat een zwangerschapsmassage voor je kan betekenen en natuurlijk iets over mijzelf
 5. Lees recensies. Eerlijk is eerlijk. Een website kan er nog zo mooi en veelbelovend uit zien, het zegt vrij weinig over de massage-kwaliteiten van de masseur. En het zit hem niet alleen in de uitvoering van de massagetechnieken, maar ook in de details: de sfeer, de aandacht, de onverwachte extra's. Kijk daarom of je recensies kunt vinden op de website of Facebookpagina van de masseur. Misschien hebben vrouwen met dezelfde zwangerschapsklachten als jij hun ervaring gedeeld en kun je lezen hoe de massage hen heeft geholpen. Of hoe zij de sfeer en de benadering van de masseur hebben ervaren. Je kunt ook bij andere aanstaande mama's informeren of ze de massagepraktijk kennen.

Hopelijk kun je met deze tips de volgende stap zetten, namelijk een afspraak maken met een masseur die bij je past. Ook al heb je misschien twijfels of een zwangerschapsmassage wel echt "jouw ding" is. Er is maar één manier om daar achter te komen...

Ben ik de masseur die bij jou past? Top, leuk je binnenkort te ontmoeten! Plan hier meteen je afspraak in.

 

© 2017 door Sandra Verdijck