Wat je NIET moet doen als je je partner masseert (en wat wel)


Valentijnsdag is de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen of een kaart. Geef je partner vandaag eens al jouw aandacht... geef hem/haar een massage! Het kost je niets, alleen tijd.


Massage is een andere manier van verbinding met je partner, samen plezier hebben en elkaars stressniveau verlagen, niet alleen op Valentijnsdag, maar ook op een gewone dinsdag. Je zult merken dat het niet alleen ontspannend is om een massage te ontvangen, maar ook om een massage te geven.

Ik heb een aantal do's en don'ts voor je op een rijtje gezet, zodat jouw massage zeker een succes wordt en je geliefde gaat stralen.


Do's

  • Zorg voor een fijne sfeer. Steek bijvoorbeeld een (geur) kaarsje aan, dim het licht, zet een rustgevend muziekje op of andere muziek waar je partner van houdt.
  • Zorg ervoor dat je handen warm zijn. Wrijf ze even warm of houd ze onder de warme kraan. Verwarm ook eventueel de massage olie voor. Je kunt het flesje op de verwarming leggen of in een glas warm water zetten. Geen massage olie in huis? Je kunt ook gewoon olijfolie gebruiken.
  • Laat je handen, voordat je gaat masseren, eerst even rusten op de rug van je partner. Als je partner zit, kun je je handen op zijn/haar schouders leggen. Als je partner ligt, leg dan 1 hand op de bovenrug (ter hoogte van de schouderbladen en 1 hand op de onderrug/bil. Dit is voor jullie beiden een rustmoment. Voel nog even of je eigen ademhaling rustig en ontspannen is en of je comfortabel zit/staat.
  • Het is belangrijk dat je partner duidelijk met jou communiceert, want wat jij zélf fijn vindt, vindt je partner misschien niet zo fijn. Je partner kan bijvoorbeeld aangeven of je meer of minder druk mag geven, langzamer of sneller mag masseren en op welke plek hij/zij graag gemasseerd wil worden (wat verder naar rechts/links, boven/beneden). Zo kun je de massage helemaal op je partner afstemmen. Een tip voor de partners: wel lief zijn hoor met je aanwijzingen, je lief doet zijn/haar best :-) Laat merken dat je de massage fijn vindt. Dit geeft je lief een goed gevoel en zal hem/haar aanmoedigen om nog even door te gaan met de massage.

Don'ts

  • Masseer niet alleen met je duimen. Als je veel cirkeltjes maakt met je duimen, worden ze snel moe en pijnlijk. Masseer daarom ook met je volledige handen.
  • Masseer niet door bij pijn. Dat geldt zowel voor jou als voor je partner. Je wilt uiteraard je partner geen pijn doen, maar het is ook niet de bedoeling om jezelf te pijnigen om een goede massage te geven. Jullie moeten beiden van de massage kunnen genieten, dus stop meteen als één van beiden pijn ervaart.
  • Masseer niet op het bot, maar op de spieren. Masseer dus niet op de ruggengraat, maar naast de ruggengraat.
  • Kietel je partner niet, ook niet als een grapje. Gekieteld worden tijdens een massage is echt niet fijn. De spieren spannen zich aan en het ontspannen moment is voorbij. Tenzij je partner natuurlijk graag gekieteld wil worden ;-)

Houdt deze tips in gedachten als jullie elkaar thuis masseren, dan zal je partner je dankbaar zijn. Veel massageplezier samen!

 

© 2017 door Sandra Verdijck