Vijf voordelen van een wisseldouche

De meeste mensen douchen zich voorafgaand aan een massage. Dit zorgt er voor dat je schoon en fris op de massagetafel kunt plaatsnemen. Een warme douche kan ook helpen spierpijn of stijfheid te verminderen en je hebt even een rust-momentje voor jezelf. Een goede "warming-up" dus voor je massage.

 

Een warme douche is echter wat minder goed voor je huid. Het is daarom beter om een wisseldouche te nemen.

 

Hoe werkt een wisseldouche

d9ea023883.jpg

Voor een effectieve wisseldouche wissel je van warm naar koud. De warme douche (38-40 graden) laat je ongeveer 15 seconden duren. Daarna volgt een koude douche van 5 seconden (kouder dan 20 graden). Eindig je wisseldouche met koud water, dit sluit de poriĆ«n. Door het koude water trekken de bloedvaten en spieren samen.

 

Voordelen

  • De huid wordt strakker en krijgt een gezonde kleur;
  • Het verbetert de bloedcirculatie. Het is hierdoor een goed middel tegen spataders, droge huid, rusteloze benen en cellulitis;
  • Het verbetert je weerstand, doordat je went aan de temperatuurverschillen;
  • Bij spijsverteringsproblemen en rugklachten kun je gebaat zijn om de waterstraal op je buik/rug te richten;
  • Als je 's ochtends een wisseldouche neemt ben je meteen goed wakker.

 

Ik vind een wisseldouche een eenvoudige manier om je fitter te voelen. In de zomer is een wisseldouche heerlijk verfrissend, dus begin er nu mee, dan ben je er in de winter aan gewend. 

 

Mensen met hartklachten of andere gezondheidsklachten raad ik aan eerst met de arts te overleggen of wisseldouches zijn toegestaan. 

 

 

Copyright 2012 door Sandra Verdijck