Massage als je ziek bent?


Al een paar dagen kijk je uit naar je massage afspraak. Maar hoe dichterbij die afspraak komt, hoe beroerder jij je voelt. Help, je bent ziek! Wat nu? Verzetten of toch gaan?


Mijn advies kan eigenlijk heel kort zijn: 

Als je ziek bent, geen massage.

Waarom niet?

  • Je lichaam is al druk bezig om de ziekte de baas te worden. Je lijf heeft rust nodig om te herstellen, een massage kan dan een beetje te veel van het goede zijn.
  • Je kunt niet genieten van je massage als je ziek bent. Dat is natuurlijk zonde.
  • Hoe graag ik je ook masseer, ik wil niet zelf ziek worden of dat klanten die na jou komen ziek worden.

Dus, breng je meer tijd door op de bank, in bed of op de wc dan je lief is? Ben je te beroerd om naar de praktijk te rijden? Heb je koorts of extreme pijn? Bel dan vooral je afspraak af, want dit is niet het goede moment voor een massage.

Maar er zijn natuurlijk ook twijfelgevalletjes. Bijvoorbeeld als je verkouden bent. Je bent dan meestal niet ziek genoeg om in bed te blijven liggen of om je ziek te melden op je werk, maar fit is anders... Ga dan bij jezelf na hoe erg je verkoudheid is.

  • Je bent licht verkouden. Veel mensen hebben sowieso een beetje last van een verstopte neus tijdens de massage. Dit komt doordat een massage letterlijk en figuurlijk vanalles los maakt, waardoor alle "rommel" loskomt en je wat snotterig kunt worden. Door de massage ben je wellicht ook sneller van je verkoudheidje af. Bij een lichte verkoudheid kan je massage dus gewoon doorgaan.
  • Je bent flink verkouden. De zakdoekjes zijn niet aan te slepen, je hoest en je proest, misschien ben je zelfs kortademig. Je raad het waarschijnlijk al: ook nu kun je niet ontspannen op de massagetafel liggen en genieten van je massage. Je kunt je massage afspraak beter verzetten.

Heb je een te hoge of te lage bloeddruk, hartklachten of andere gezondheidsklachten? Overleg dan met je behandelend arts of de verloskundige/gynaecoloog of een massage op dit moment geschikt is voor je.

Twijfel je of je jouw massage afspraak door moet laten gaan? Neem dan gerust contact met mij op, dan kan ik je adviseren.

Meer tips?

Schrijf je hier gratis in en ontvang tips voor een ontspannen zwangerschap en babytijd. Je ontvangt ook de video "Ontspannende buikmassage voor aanstaande mama's" waarin je in zes stappen leert hoe je zelf je buik masseert.

© 2017 door Sandra Verdijck