Mag je je voeten laten masseren als je zwanger bent?


Op je voeten zitten drukpunten die in verbinding staan met de baarmoeder. Deze drukpunten mogen niet geactiveerd worden tijdens je zwangerschap. Sommige aanstaande mama's vragen zich daarom af of een voetmassage wel veilig is. 


Ik kan je geruststellen. Een voetmassage tijdens je zwangerschap is 100% veilig als je je voeten laat masseren door een masseur die gespecialiseerd is in zwangerschapsmassage. Een specialist zoals ik weet precies wat wel en wat niet gemasseerd mag worden bij aanstaande mama's.

Uit onderzoek is zelfs gebleken dat zwangerschapsmassage de kans op een vroeggeboorte verkleint. Vrouwen die regelmatig een zwangerschapsmassage ondergingen, kregen minder vaak een vroeggeboren baby in vergelijking tot een groep zonder massages. Ook was de kans op een te lichte baby kleiner.

Je kunt dus ook tijdens je zwangerschap genieten van een ontspannende voetmassage. Via de voeten werkt de ontspanning door op het hele lichaam. Voetmassage zorgt voor een goede doorbloeding van de voeten en stimuleert de energiestromen in het lichaam. Het maakt je rustig en het kan bijdragen aan een betere nachtrust. Ook is een voetmassage een aanrader als je vocht vasthoudt.

Wil je alleen een voetmassage? Kies dan voor een zwangerschapsmassage of (als je niet zwanger bent) een ontspanningsmassage van 30 minuten. Een voetmassage kan ook onderdeel uitmaken van een uitgebreide zwangerschapsmassage/ontspanningsmassage van 60 of 90 minuten.


Plan hier jouw verwenmoment in.


© 2017 door Sandra Verdijck