5 Redenen om je (vaker) te laten masseren


"Het is weer veel te lang geleden dat ik me heb laten masseren", verzuchten mijn klanten weleens. Ze willen wel eerder een afspraak inplannen, maar het komt er gewoonweg niet van. Vanwege een overvolle agenda bijvoorbeeld. Of omdat ze zichzelf (nog) geen massage gunnen. Lichamelijke klachten worden weggewuifd (het valt wel mee...) en andere verplichtingen gaan voor.


Met dit artikel wil ik je motiveren om wat vaker aan jezelf te denken. Massage is méér dan alleen een uurtje rust voor jezelf. Het is een boost voor je gezondheid.5 Redenen om je (vaker) te laten masseren:

  1. Je voelt je fit en soepel. Door de ontspanning van het lichaam verminderen klachten zoals hoofdpijn, spierpijn, rug-, nek- en schouderklachten. Als je zwanger bent verlicht een massage ook typische zwangerschapsklachten zoals vocht vasthouden, kuitkamp en bekkenklachten. Als je minder lichamelijke klachten hebt, kun je meer genieten van het leven of van je zwangerschap.
  2. Je slaapt als een roosje. Een massage zorgt vrijwel altijd voor een betere nachtrust. Je bent minder druk in je hoofd, waardoor je makkelijker in slaap valt. Je kunt beter "je draai" vinden en je slaapt ook langer door, doordat je minder klachten hebt.
  3. Je stress niveau daalt. Ontspanning is bijna net zo belangrijk als eten en drinken, maar soms maak je je zorgen, voel je je depri of gestrest. Langdurige stress is niet goed voor je en (als je zwanger bent) ook niet voor je baby. Een massage heeft een gunstig effect voor vrouwen met stress. Zeker als je je vaker laat masseren kun je het ontspannen gevoel steeds beter vasthouden.
  4. Je laat de "rommel" los, die je niet meer nodig hebt. Je bloedsomloop verbetert en afvalstoffen worden afgevoerd. Alle "rommel" die je niet meer nodig hebt komt los door een massage. Dit geldt ook op energetisch vlak. Een massage nodigt je lichaam namelijk uit om oude spanningen en blokkades los te laten, waardoor je energie weer volop gaat stromen en je meer in balans komt.
  5. Je wordt de beste versie van jezelf. Mijn sterrenbeeld is Weegschaal. Laatst las ik in een horoscoop dat ik, hoe logisch, altijd op zoek ben naar de juiste balans. Hierdoor is me-time belangrijk voor mij. Als ik mij laat masseren mag ik weer even helemaal mezelf zijn in plaats van mama/partner/vraagbaak/regeltruus. Mijn batterij wordt weer opgeladen. Met deze nieuwe energie word ik weer de beste versie van mijzelf. En dat geldt vast niet alleen voor mij ;-)

Stok achter de deur

Wil je een "stok achter de deur" om vaker op de massagetafel te liggen? Lees dan meer over het voordeelpakket. Het voordeelpakket is speciaal voor jou als je regelmatig wilt genieten van een massage én als je lekker voordelig uit wilt zijn.