Leer hoe je zelf je baby masseert, zodat je met eigen handen de ongemakken van je baby verzacht en tegelijkertijd jullie band verdiept

Herken je 1 of meer van onderstaande situaties? Dan is een cursus babymassage echt iets voor jou!

Heeft jouw baby ook last van die vreselijke buikkrampjes?
 Je baby heeft pijn en huilt (of krijst) en is ontroostbaar. Hij trekt zijn beentjes op en balt zijn vuistjes. Kon je maar iets doen om de pijn te verzachten.

Heb je het gevoel dat je kindje veel huilt, slecht slaapt of onrustig is? Naast dat dit voor je baby niet fijn is, is het voor jezelf een enorme energieslurper. Je komt niet meer toe aan jezelf en je broodnodige rust.

Lukt het jou om dagelijks samen met je baby te genieten? Je bent druk met de zorg voor je kindje en het huishouden, maar echte quality time samen met je baby schiet er nog weleens bij in.

 

"Ik ben Sandra Verdijck en ik leer jou de traditionele Shantala Babymassage, die in India al eeuwen van moeder op dochter wordt doorgegeven. Aangevuld met de tips en tricks van nu. Ik ben opgeleid docent babymassage, dus ik kan je alle stappen en technieken leren die nodig zijn om je kindje een fijne, liefdevolle en verantwoorde babymassage te geven. Daarnaast ben ik moeder van drie zoons (van 4 en 2 jaar en 8 weken) en weet ik hoe leuk het is om je baby te masseren en hem of haar te helpen bij bepaalde klachten én hoe je babymassage kunt inpassen in een intensief (lees druk ;-)) gezinsleven." 

Je baby vindt aanraking heerlijk. Vooral jouw aanraking!


Zou het niet heerlijk zijn als...

 

 • Je baby beter, dieper en langer slaapt
 • Je baby beter eet en groeit
 • Je baby minder huilt
 • Je de buikkrampjes van je baby kunt verlichten
 • Je minder gestrest en gehaast bent
 • Jij je baby beter leert kennen
 • Jij en je baby samen meer quality time doorbrengen
 • Je de band met je baby versterkt

Zodat jij en je kindje samen kunnen genieten en er meer rust is in huis? Met babymassage kun je dat bereiken!


Meedoen aan de cursus Babymassage levert je het volgende op

Met de juiste begeleiding en technieken kan ook jij je baby masseren. Zodat je samen veel plezier beleeft aan babymassage.

Babymassage voorkomt óf verhelpt allerlei kwaaltjes die je kindje kunnen plagen.
Massage heeft een bewezen positieve uitwerking op klachten als buikkrampjes, moeizame ontlasting, slechte eetlust, veel huilen, slecht slapen, angst, onrust, overstrekken, verkoudheid, lusteloosheid en een voorkeurshouding. Je kunt zelf de ongemakken van je kindje zo veel mogelijk wegmasseren.

Babymassage versterkt de band tussen jou en je kindje. Je baby voelt dat hij of zij niet alleen is, dat het er mag zijn. Babymassage is goed voor zijn of haar gevoel van eigenwaarde.

Je ervaart meer rust als persoon én als mama. Je leert om even gas terug te nemen en in alle rust te masseren, te kijken naar je kindje. Je zult zijn of haar signaaljes beter begrijpen. Dit geeft rust en vertrouwen, waardoor je je minder gestrest of opgejaagd voelt.De inhoud van de cursus babymassage

 • De cursus babymassage bestaat uit 4 bijeenkomsten van 1,5 uur. Je leert stap voor stap alle technieken van de traditionele Shantala babymassage, die je meteen met je kindje oefent. De groepen zijn klein (maximaal 6 baby's), waardoor jij en je kindje ook persoonlijke aandacht en feedback krijgen.

 • Je leert de 6 signalen van buikkrampjes herkennen én welke massagetechnieken je kunt toepassen om de krampjes te verlichten. Dit is inclusief de technieken van de speciale boze-buikjes-massage.
 • Je leert welke massage je kunt toepassen als je baby ziek is. Een zieke baby heeft juist behoefte aan aandacht en aanraking, maar een gewone massage kan dan misschien te veel zijn. Ik leer je een massagevorm die heel fijn en geschikt is voor zieke baby’s.
 • We gaan aan de slag met 8 leuke en zinvolle babygym-oefeningen. De oefeningen zijn goed voor de motorische ontwikkeling van je kindje.
 • Je leert waar je rekening mee moet houden als je je kindje gaat masseren, hoe je een massage opbouwt en hoe je kunt zien dat je baby de massage fijn vindt. Dit is belangrijk, want hiermee valt of staat je massage.
 • Na het volgen van de cursus kun je je baby een volledige massage geven en weet je hoe je dit kunt inpassen in jullie leven. Het is heerlijk om je baby een uitgebreide massage te geven, maar ik realiseer me ook dat je daar niet altijd tijd voor hebt. Daarom leer je ook hoe je mini-massagemomentjes kunt inbouwen.

  


Extra bonussen bij deze cursus

 • Tijdens de laatste les maak ik foto's als jij je kindje masseert. De foto's stuur ik je per e-mail toe.
 • Je krijgt een gratis e-book waarin alle tips, aandachtspunten en massagetechnieken zijn gebundeld, inclusief een handige checklist. Een waardevol naslagwerk voor thuis.

Goed om te weten

Je kunt de cursus babymassage volgen wanneer je baby ongeveer 6 weken oud is totdat je kindje kan kruipen. Tijdens de cursus zorg ik voor thee en water. Natuurlijk is het mogelijk om je kindje te voeden. Let op: deze cursus is absoluut niet zweverig, maar juist praktisch van opzet. Andere moeders beoordeelden de cursus met gemiddeld een 8,7!

Je krijgt hoe dan ook veel terug voor dit intieme contact met je baby. Van deze cursus heb je nog tot ver na de babytijd plezier.

Een baby die lekker in zijn vel zit en goed slaapt is natuurlijk onbetaalbaar, maar uiteraard wil ik het graag betaalbaar voor je houden. Ik vind het belangrijk om de eeuwenoude babymassage-technieken aan zoveel mogelijk mama's over te dragen, zodat zij hun kindje tot ontspanning kunnen brengen, kwaaltjes kunnen verzachten en de band met hun baby kunnen versterken. Daarom bied ik je deze cursus aan voor 97 euro.


De praktische gegevens van de cursus

Data: woensdag 9, 16, 23 en 30 januari 2019 OF dinsdag 5, 12, 19 en 26 februari 2019

Tijdstip: van 9.30 tot uiterlijk 11.00 uur

Locatie: Achter-Oventje 21 in Zeeland

Jouw investering: 97 euro

Aanmelden

Klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de cursus babymassage.

Ja, ik schrijf me in voor de cursus babymassage


Na inschrijving ontvang je per e-mail een bevestiging met de detail-informatie van de cursus. De factuur stuur ik je ook per e-mail toe.

Ik kijk er naar uit om jou en je kindje te ontmoeten!
Sandra Verdijck

PS 1 Babymassage is een van de gezondste dingen die je kunt doen voor de ontwikkeling van je kindje. Waar wacht je nog op?

PS 2 Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met mij via info@sandraverdijck.nl of 06-45754934.